FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-07-11

Gyors és pontos konyhakivitelezés lézertechnikával

A konyhafelmérés valamint a kész konyhabútorok méretre gyártása rendkívül idő- és munkaigényes feladat. A konyhabútor egyes elemeinek, a takarólécek és a munkalapok milliméterre pontos gyártását minden esetben egy alapos és precíz helyszínfelmérés előz meg. A Gigant Konyhacenter szakemberei 4 héten keresztül tesztelték a Bosch DLE 50 lézeres távolságmérőt, amelyben a precíz és profi munkához megtalálták az ideális segítőtársat.

 

Ha az ügyfelek megkeresnek minket elképzelésükkel és vázlatukkal, kollégáimmal minden esetben ingyenes helyszínfelmérésre megyünk, hogy pontosan felvegyük a helyiség paramétereit és kiküszöböljük az esetleges pontatlanságokat. Bár a beépítendő konyha felmérése kívülálló számára egyszerűnek tűnik, nekünk pontosan le kell mérnünk a gáz-, víz-, villanykiállásokat és nyílászárókat, hiszen a méretre gyártáskor figyelembe kell vennünk ezeket az akadályokat. Felméréskor általában távolságot, belmagasságot és falfelületet mérünk, ami a DLE 50 Professional lézeres távolságmérő egyszerű kezelhetőségének és hihetetlen pontosságának köszönhetően leegyszerűsíti a folyamatra szánt időt. Mivel cégünk mind a felmérésre, mind a beépítésre garanciát vállal, egy profi géppel a kezünkben elő sem fordulhat, hogy tévedünk - tudtuk meg Pallai János bútorasztalos-konyhabútorszerelőtől, a Gigant Konyhabútor szakemberétől.

Nem teljesen vízszintes padló, nyitó- és záró falak, beszögellések esetében egy colstokkal a kezünkben nincs egyszerű dolgunk. Be kell vallanom, hogy a Bosch lézeres távolságmérőt használva az első néhány alkalom után úgy éreztem, vissza kell ellenőriznem a mérés helyességét. A harmadik eredmény után viszont rájöttem, hogy teljesen felesleges, mert a DLE 50 Professional sokkal pontosabb adatokat mér, mint a mérőszalag. Sőt az értékeket összeadja, így csak a végeredményt kell papírra írnom. Ami pedig a ráfordítási időt illeti, megfigyeltem, hogy egy konyhára szánt felmérési idő átlagosan 15-20 perccel lett rövidebb - tette hozzá a szakember.

Mindössze 10 centiméteres hosszával a DLE 50 Professional a világ legkisebb lézeres távolságmérője, így zsebben is könnyen elfér. A mobiltelefon nagyságú lézeres távolságmérő 50 méterig ± 1,5 milliméter pontosságú mérést biztosít kül- és beltéren, a lézertechnológiának köszönhetően pedig pillanatokon belül megjelenik az eredmény az LCD kijelzőn. A DLE 50 Professional használata nagyon egyszerű. Jelekkel ellátott gombok segítségével válthatunk a hosszúság-, terület-, térfogatmérési, vagy a közvetlen magasságmérési funkciók között.

Az általam korábban használt mérőszalag 5 méter hosszú volt, ezért például egy 7 méter hosszú munkalap lemérése már mindenképpen kétemberes feladat volt. Mivel sok konyhában nem vízszintes a padló vagy nem függőlegesek a falak, több ponton ellenőrizzük a távolságokat, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Köszönhetően a mérőműszer többféle mérési beállításainak, jól tudtam alkalmazni faltávolságok és -felületek mérésére, de nagy segítséget nyújtott olyan méréseknél is, ahova a mérőszalag hegye alig fér be. A sarkokból ugyanis a DLE 50 Professional lézeres távolságmérő a kihajtható ütközőcsap segítségével mér és automatikusan hozzáadja az ütközőcsap 3 centiméteres hosszát a mért eredményhez. Mivel különböző belmagasságú lakásokban építünk be konyhabútorokat, a főzőlap és a szagelszívó közötti távolság hajszálpontos meghatározásához is csupán egyetlen kattintásra volt szükség - tudtuk meg a Gigant Konyhabútor szakemberétől.

 

 

A Bosch csoport

A Bosch csoport egy nemzetközileg vezető technológiai és szolgáltató vállalat. A gépjármű- és ipari technika, valamint az épületgépészet területén 260.000 dolgozóval 2006-ban 43,7 milliárd euró forgalmat bonyolított le. A Bosch csoporthoz a Robert Bosch GmbH és további, több mint 50 országban található 300 leány- és regionális vállalat tartozik. Ez a világméretű, fejlesztő, gyártó, és értékesítési szövetség a további növekedésének előfeltétele. A Bosch évente több mint hárommilliárd eurót fordít kutatásra, fejlesztésre, és ez 2006-ban 3.000 szabadalmat jelentett. A vállalatot 1866-ban Robert Bosch (1861-1942) Stuttgartban egy finommechanikai és elektrotechnikai műhelyként alapította.


A Robert Bosch GmbH társasági szerkezete a Bosch csoport számára vállalkozói önállóságot biztosít. Ez lehetővé teszi a vállalatnak a hosszú távú tervezést és a jövőbe mutató jelentős előfejlesztésekbe folyó beruházásokat. A Robert Bosch GmbH. 92 százalékos részesedése a közhasznú Robert Bosch Alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Ipari Vagyonkezelő Társaság kezében összpontosul. Ez a társaság gyakorolja a vállalati társasági funkciót. A többi tulajdon részt a Bosch család és a Robert Bosch GmbH. birtokolja.


További információért látogasson el a www.bosch.hu honlapra.

(x)

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.