FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-06-20

Lignonovum - Woodtech 2008. gyorsjelentés

Milyen is volt a vásár Budapesten, a 17 évi soproni lét után? Ezt kérdezgette mindenki a vége felé, meg azóta is sokan feltették ezt a kérdést. Érzéseimre, benyomásaimra és a kiállítókkal, látogatókkal folytatott beszélgetésekre hagyatkozva szerintem nagyjából azt hozta a vásár az új helyszínen, amit a legtöbben vártak tőle.

Az elhelyezés, a kiállítási körülmények lényegesen kedvezőbbek az egybefüggő egy zárt épületben, mint a többsátras és sportcsarnokos korábbi helyszínen volt. Amit lehetet ott is megtettek mindent a vásár érdekében, azonban a stabil épület mégis más. Az elköltözésnek ez volt a legfőbb mozgatórugója. Volt esős hűvös és napsütötte meleg nap is, a csarnokban a légkondíció végig kellemes munkakörnyezetet adott.

A kiállítók száma túllépte a tavalyit, azonban nem érte el a tavaly előttit. A katalógusok szerinti kiállítói létszám: 2006: 224, 2007: 167, 2008: 188 volt. A "hatok" 2007. évi kihagyása hatással volt sok más cégre is. Az akkori 57-es csökkenést, most tavalyhoz képest 21-es növekedés követte, így a kiállítók száma még elmaradt az utolsó teljes soproni vásárétól. A kiállítói nettó m2 és a látogatói adatok nem sikerült így összegyűjteni, de érzésre legalább hasonló lehetett, mint a 2006. évi volt. A nagyobb területen ugyanakkor a látogatók jobban eloszlottak.

Az üzleti érdeklődésekkel a megkérdezett kiállítók végül elégedettek voltak.

Az X-Meditor - a vásár szervezője - kitett magáért, mint "első bálozó", jó szolgáltatást adott kiállítóknak, látogatóknak egyaránt. A berakodási és logisztikai szolgáltatások a Hungexpo részéről nagyon jók voltak, ugyanakkor e mellékszolgáltatásokkal kapcsolatos számlák számos meglepetést okoztak a cégeknek.

 

A vásár kiállítóit és látogatóit köszöntötte a Hungexpo vezérigazgatója, majd Kálmán István - a Bútorszövetség előző elnöke - mondott megnyitó beszédet, aki reményét fejezte ki, hogy e vásár egyre inkább magához gyűjti majd a faipar számos további szereplőjét is. Utána Molnár Péter, az Asztalosszövetség elnöke hangsúlyozta az esemény jelentőségét. Kedves gesztus volt, hogy a megnyitó részeként köszöntötték az elődöket, a vásárt 17 éven át szervező Program Kft. csapatát.


A program Kft. csapata

Ezt követően adták át a vásárdíjakat, amivel kapcsolatban újdonságot jelentett, hogy most a vásárdíjakat odaítélő bizottság a szaksajtó újságíróiból állt.


A vásárdíj fakockák.

Négy kategóriában lehetett nevezni. A díjazottak:

Magyar fejlesztés kategóriában az Anest Kft., a Revolucio 2000. Kft. és a Metner Kft.

Faipari Megmunkálás kategóriában a Formance Kft., a Festool Kft. és a Fagépszer Kft.

Erdészeti kategóriában nem adtak ki díjat.

Faipari alapanyag kategóriában pedig egy díjazott volt: a Jaf-Holz Kft.

 


A Lignonovum díjazottjai.

Nagy látványosság volt a TimbersportS favágó bemutató, ugyanakkor hangereje a gépekhez szokott kiállítók és látogatók számára is időnként sok volt. Talán érdemes lett volna a közvetlenül az épület melletti jól burkolt szabad területre sátorba tenni ezt.

 

A kültéri kiállítók kicsit messze kerültek, részükről többüknek biztosan jobb döntés lett volna, ha a csarnokban jelennek meg.

Az alapanyag gyártók és szállítók Sopronban az idők során egyre többen jelentek meg, most ugyanakkor néhány nagy cég nem volt jelen, úgy tűnik elsőre csak szemlélőként voltak jelen az új helyszínen. A tapasztalatok alapján 2 év múlva bizonyára ők is itt lesznek.

 

Jó vásár volt, eredményes a látogatóknak és a kiállítóknak is. Az érdeklődéshez hozzájárult, hogy a támogató szervezetek: a FAGOSZ, a MBFSZ, a FATE és az OAFSZ különböző rendezvényeket is szerveztek.

MM

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.