FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-05-07

50 év 50 percben - Ünnepel a Binderholz

Binderholz - a mérnöki faszerkezetek és a fenntartható bioenergia nemzetközi márkaneve

2008. április 25-én ünnepelte az osztrák Binderholz az alapításának 50. évfordulóját, Fügenben, Ziller Valley-ban. Az eseményen részt vett Tirol tartományi kormányzója, Dr. Herwig van Sta is. Az elmúlt 50 évben, a Binderholz a mérnöki faszerkezetek és a fenntartható bioenergia osztrák látványosságává vált. Precízen 50 perc időtartamnyi multimédia előadás mutatta meg a mintegy 900 vendégnek, hogy miként zajlott a cég életének első fél évszázada. Ma a cégcsoport 1.300 alkalmazottal teljesít közel 410 millió eurós éves forgalmat.

 

Majdnem 900 vendég érkezett Fügenbe április 25-én, hogy részt vegyen a születésnapi buliban. Mindenekelőtt a tiroli tartományi kormányzó Herwig van Staa gartulált a Binder családnak az elért eredményeikhez. Ezután 50 év 50 percben címmel tartott multimédiás bemutató áttekintette a vállalkozás helyi fűrészmalomból területi fefeldolgozó-központtá, nemzetközi ambióciókkal rendelkező európai játékossá emelkedését. Franz Binder alapított a cégcsoport jogelődjét az 1950-as években, mikor belekezdett a kicsi fűrészmalomba Fügenben. A sikeres üzletnek most hat telephelye működik Ausztriában és Németországban. Az ünnepi évfordulóra megjelentetett Minden fa, ami jó. A fa iránti rajongás 50 éve címre fordítható kiadványt itt mutatták be a nagyközönségbnek.

 

Binderholz hatalmába keríti a világot

 

A Binderholz intelligens és fenntartható megoldásokat valósít meg a mérnöki faanyag szerkezeték és a bioenergetika szakterületén, hangsúlyozta Hans Binder, a cég szóvivője. A vállalkozás a hagyományait követve, kiemelt hangsúlyt fektet a minőségi áruk páratlanul magas termelékenységi szinten történő előállítására a következő évtizedekben is. Köszönetüket fejezték ki az értékesítési hálózatuk valamennyi közreműködőjének, kiemelve, hogy a Binderholz kezében a kulcs a versenyhelyzeti előnye megtartásában. A mi nyersanyagaink fenntarthatóságával (újratermelhetőségével), a binderholz termékek finomságát kapcsoljuk össze az egyre fontosabb környezettudatossággal. A minőség és ökológia ezen rendszere, középtávon vezető európai márkaként fog kapcsolódni a termékeinkhez. A hosszútávú cél, olyan vállalat és világviszonylatban is ismert márkanév kialakítása, hogy amikor valaki fára gondol, akkor a binderholz jusson eszébe világszerte. 2015-re, ez a látomás valósággá fog válni, mondta Hans Binder.

 

A mi szociális felelősségünk 1.300 fős alkalmazottra terjed ki, a mi kulcskérdéseink egyikévé fog válni a jövőben. Állandó HR fejlesztések miatt, a binderholz alkalmazottak a legjobban képzettek között lesznek, Hans Binder hangsúlyozta a dolgozók és a családtagok közötti szolidaritást. A dolgozók számára a vállalati évfordulót ünneplő partit április 26-ra szervezték.

 

 

Áttekintő adatok

Binderholz nívós tömör fatermékeket állít elő. 1957-ben fő üzletük Fügen benjött létre. Az évek során, további telephelyek is nyíltak, 1989-ben St. Georgen (Salzburg mellet), 1996-ban Jenbach, 1999-ben Hallein, 2005-ben Kösching (Ingolstadt mellet), 2006-ban Unternberg (Salzburghoz közel).

Ha valaki fára gondol, gondoljon a binderholzra -- világszerte - ez a vállalati mottó. Alapítva Fügenben (Tirol), 1.300 alkalmazottal 2007-ben a vállalat közel 410 millió euro-s árbevételt realizált.

Forrás: Binderholz (szerk: Tóth János)

A BinderHolz magyarországi képviselője a PANNON FALAP-LEMEZ Kereskedelmi Kft. A BinderHolz termékei közül különösen érdekes a BBS-nek rövidített Binder BrettSchichtholz = Binder rétegelt, táblásított lap, mely házak falszerkezetének anyaga. A BBS első magyarországi alkalmazása látható Pannon Falap-Lemez Kft. 2007. szeptemberében átadott (FATÁJ 2007-09-30) új telephelyén, ahol az kétszintes irodaházat ebből építették.

Említést érdemel, hogy a cég nemrég elindította honlapját www.pannonfalap.hu címen. (MM)

 

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.