FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-04-29

Construma 2008 - Újdonság díjasok

GRAND-ÁCS Kft. - Grand-Dupla boronafalas falszerkezet

A Grand-Ács Kft az elmúlt években kivitelezett műszaki fejlesztéseinek, több évtizedes faipari tapasztalatának köszönhetően dolgozta ki a Grand - dupla boronafalas falszerkezetét, mely műszaki tulajdonságait tekintve kiemelkedőnek nevezhető a piaci kínálatban. A boronafal egymáson vízszintesen elhelyezkedő gerendákból készül, a sarkokon összelapolt kötésekkel, melyet a legkorszerűbb technológia alkalmazásával egy CNC vezérelt ácsipari szabászgép milliméter pontossággal készít el. Az egyre fokozódó műszaki követelmények (hőtechnika, páratechnika, stb.) napjainkban olyan rendszerek kialakítását igénylik, melyeket a hagyományos gerendafalak már nagyon nehezen tudnának kielégíteni.

A Grand-Ács Kft. ezen szempontok figyelembevételével - kifejezetten az épületek hőszigetelésére helyezve a hangsúlyt - egy speciális dupla boronafalas szerkezetet fejlesztett ki. A cég munkájában segítséget nyújtott a Nyuga-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara.

Az intézmény a szükséges hőtechnikai- és páratechnikai számításaival igazolta az épületszerkezet rétegrendjeinek megfelelőségét. (U=0,24 W/m2K)

A faanyagokat korszerű környezetbarát anyagok ötvözésével az egyre inkább előtérbe kerülő tudatos környezetvédelmi elvárásokhoz igazították, úgy, hogy mégis megőrizze a tradicionális építési módot. A dupla boronafal ötlete magában nem új, viszont a fogadószinthez, födémhez, tetőhöz való kapcsolódása, csomópont kialakítása olyan rendszert tesz lehetővé, ahol a lakóteret megszakítás nélküli hőszigeteléssel vesszük körül, ezáltal lehetővé téve, hogy az épületek hő-híd-mentessé válhassanak, mely a bentlakók életminőségét emeli és az épület energia felhasználását igen kedvezően befolyásolja.

A műszaki követelményeken kívül nagy szerepet kap az esztétikai elvárás, valamint azon igény is, hogy az építkezés időtartama minimalizálódjon.

www.grandacs.hu

KUNSÁG FENSTER Kft. - Térben íves tolóajtó

 

A KUNSÁG FENSTER KFT. alapításától kezdve ars poetikájának tekintette a szakmai újdonságokra nyitott elhivatottságát. Így a kezdetektől (1990) fogva szoros kapcsolatot alakítottunk ki tervezőkkel és kivitelezőkkel. Rajtuk keresztül eljutottak hozzánk azok a megrendelői igények, melyek egyéniségükből adódóan új műszaki megoldások megvalósítását eredményezték. 1991-től kezdődően részt vettünk különböző kiállításokon, így a CONSTRUMÁN is. Ezek a prezentációk mindig arra ösztökéltek bennünket, hogy valami újdonsággal lepjük meg az érdeklődőket.

Ez az unikális megjelenés cégünk életében pozitív hatásával mindig éreztette hatását. Egy ilyen megrendelői igény indított el bennünket a TÉRBEN ÍVES TOLÓAJTÓ műszaki hátterének kidolgozásában, melyet saját fejlesztéssel oldottunk meg. Cégünk felkészült szakmai háttérrel rendelkezik, így ennek a feladatnak a megoldása is korrekt műszaki megoldást eredményezett. A TÉRBEN ÍVES TOLÓAJTÓ műszaki paramétereivel egyedülálló a világon. Elegáns megjelenése alkalmas igényes épületekbe történő beépítésre mind a klasszikus, mind a modernebb építészeti stílusokban. A termék különleges egyedisége miatt ipari jogvédelmét folyamatba helyeztük. Az első megrendelést követően újabb beépítésre is sor került a megrendelő legnagyobb megelégedésére. Újabb igények kielégítése jelenleg az előkészítés stádiumában van.

Csomóponti kialakítás: Szinte teljes körűen megegyezik az egyenes vonalú emelő - toló rendszerrel. Kivételt képez az alsó csomópont, ahol a gyári vízvető rendszert nem tudjuk használni. Itt egyedileg gyártott fémborítással oldjuk meg az esetlegesen érkező csapó eső vízelvezetését. Faanyag: A tolóajtó elkészítésére alkalmas minden eddig homlokzati nyílászárók gyártására alkalmas fa alapanyag. Az íves kialakítás miatt szegmensekből kell a kereteket összeállítani, mely a különösen gondos faanyag válogatást igényel Vasalat: Alapvasalatként az eddig alkalmazott SIEGENIA - AUBI vasalatcsalád emelő - toló elemeit használjuk fel. Az íves vezető sínek ( igény szerinti rádiuszban ) egyedileg kerülnek legyártásra, illetve alakításra. Ennek részleteiről a védettség miatt nem kívánunk többet publikálni. Üveg: Egyedi íves üveg gyártása szükségeltetik, azonban minden eddig alkalmazott hőszigetelő és biztonsági üveg is előállítható íves kivitelben. A gyártási háttér biztosított. Felületkezelés: Megegyezik a kapcsolódó nyílászárók felületkezelésével Beépítés: Azonos az egyenes vonalú emelő - toló ajtók elhelyezésével.

www.kfenster.hu

 

Ünnepélyes díjátadó

 

A további két díjazott terméket (csőrendszer, tégla) itt nem mutatjuk be.

TJ

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.